Україна відреагувала на заяви мера латвійського міста про "російський Крим"

У Києві заявили, що висловлювання "маргінального діяча" не відображають офіційної позиції дружньої для України Латвії.

У МЗС України висловилися щодо заяви мера Даугавпілса – другого найбільшого міста Латвії – про "російський Крим" та ухилення латвійського політика від того, щоб назвати РФ агресором та єдиним винуватцем війни. Як повідомляє видання "Коментарі", заяву в понеділок оприлюднив представник МЗС Олег Ніколенко.

"Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини Росії в Україні. Не дивно, що його політична сила опинилася на узбіччі політики за підсумками останніх виборів до Сейму Латвії", - відреагували у МЗС України.

При цьому Олег Ніколенко зазначив, що заява окремо взятого політика не відображає офіційної позиції Латвії, яка є надійним другом і союзником України.

Варто зазначити, що раніше повідомлялося, що Андрейс Елксніньш на питання про Крим відповів, що "Крим є частиною РФ". Після зауваження, що майже вся міжнародна спільнота вважає цю територію українською землею і не визнала російську анексію, він відповів, що це так, але "неможливо розділяти факти, що його включили до складу РФ, і що весь світ продовжив після цього співпрацювати з Росією" .

Читайте також на порталі "Коментарі" - адміністрація президента США Джо Байдена приватно просить лідерів України продемонструвати відкритість до переговорів із Росією. У матеріалі Washington Post наголошується, що ці прохання мотивовані не тим, щоби підштовхнути Київ сісти за стіл переговорів з Москвою. Мовляв, так американська влада намагається забезпечити уряду України підтримку з боку інших країн, стурбованих принциповою відмовою Зеленського спілкуватися з Путіним. Про що свідчить поява цієї статті? Яку відвертість хочуть від України? Які шанси на переговори Києва та Москви, РФ та Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.