Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю: Зеленський розкрив деталі

Країни посилюватимуть співпрацю у сферах медицини, сільського господарства, гуманітарної допомоги та культури

Україна та Індія узгодили чотири документи про співпрацю між країнами. Вони стосуються медицини, сільського господарства, гуманітарної допомоги та культури. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві президента України Володимира Зеленського під час зустрічі із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

"На сьогоднішній день ми погодили зі стороною наших сьогоднішніх гостей, з Індією погодили чотири документи на цей історичний візит прем'єр-міністра Моді між Україною та Індією", - сказав глава держави.

Зеленський уточнив, що це медична галузь, співпраця в аграрному напрямку, гуманітарні відносини та культура.

"І підготовлено спільну заяву щодо змісту візиту прем'єр-міністра та щодо розвитку стратегічного партнерства між нашими країнами, торгівлі між нашими країнами та військово-технічне співробітництво. Все це має зміцнюватися", - наголосив президент.

Відомо, що Україна та Індія узгодили: Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Індія щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для реалізації ефективності розвитку громад. Угода між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Індія про співробітництво у галузі сільського господарства та харчової промисловості. Програму культурного співробітництва на 2024–2028 роки. Меморандум про взаєморозуміння між державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною інспекцією з контролю за стандартами лікарських засобів МОЗ Індії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ дізналися, на що розраховує Київ після візиту Моді до України.