Головна Новини Суспільство події Україна спішить на допомогу Індії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна спішить на допомогу Індії: подробиці

Україна буде постачати гуманітарку для Індії

7 травня 2021, 19:07
Поділіться публікацією:

Українська влада домовилася про постачання гуманітарної допомоги в Індії на взаємовигідних умовах. Про це повідомляється на офіційному сайті президента України.

Україна спішить на допомогу Індії: подробиці

Коронавірус в Індії - фото з відкритих джерел

На сьогоднішній зустрічі з засновником та власником компанії Serum Institute of India, що випускає вакцину CoviShield, Сайрусом Пунавалою Володимир Зеленський заявив, що в найближчі дні збирається підписати указ про надання Індії гуманітарної допомоги, після чого в країну негайно відправиться вантаж із усім необхідним.

"Знаю, що уряд розглядає можливість надати гуманітарну допомогу Індії. Підтверджую, що найближчим часом підпишу відповідний указ", — повідомив гарант.

У свою чергу Сайрус Пунавала запевнив українську сторону, що Україна буде серед пріоритетних країн, які отримають попередньо замовлену вакцину його фірми, щойно індійський уряд відновить її експорт. Зазначимо, що до цього на терторію нашої держави вже завезли півмільйона доз CoviShield.

Нагадаємо, що в Індії чотири дені поспіль фіксують антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19, відмітка вже майже досягла 350 тисяч. Це максимальне число тих, що заразилися з початку пандемії. Прем'єр-міністр країни Нарендра Моді заявив, що Індію охопив "коронавірусний шторм" і закликав громадян дотримуватися заходів безпеки, а також проходити вакцинацію.

Раніше в індійському штаті Мадхья-Прадеш, місцеві жителі викрадали кисневі балони зі складу районної лікарні в місті Дамо. Охорону лікарні взяла під контроль поліція.

Видання "Коментарі" вже повідомляло, що в кінці березня Індія тимчасово призупинила експорт найбільших партій вакцин від коронавірусної інфекції AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute. Рішення про зупинку експорту пов'язане з ростом заражень в країні та задоволенням внутрішнього попиту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини