Україна перейшла до "зеленої" зони карантину: що дозволено

Відсоток виявлення ковідних хворих в Україні знизився до 3,9%

Коронавірусна статистика за минулу добу, 8 червня, свідчить про зміну карантинного зонування на території всієї країни. Згідно даних, опублікованих Міністерством охорони здоров'я, вже із середи, 9 числа, українці з різних регіонів можуть насолоджуватися послабленням обмежень, які характерні для "зеленої" карантинної зони.

Показники, завдяки яким відстежується епідеміологічна ситуація в Україні, демонструють досить втішні результати. Особливу увагу слід приділити коефіцієнту визначення нових випадків захворювання на ковід — він не просто опустився нижче необхідних для "зеленої" зони 5%, а й досяг рівня 3,9%.

Також впав і сам рівень захворюваності, який вираховується на 100 тисяч громадян. Нині цей показник досягає 74, що також дозволяє послабити карантин "по максимуму".

Відзначимо, що знизилася і кількість госпіталізованих хворих на COVID-19. Стабільний спад показник цього рівня демонстрував останні кілька днів, а за минулу добу опустився до 15,5%.


Попри те, що "зелена" карантинна зона має мінімальну кількість обмежень, повернення до неї не скасовує виконання окремих правил для захисту від коронавірусу. Отже, знаходження в цій зоні передбачає:

• носіння захисних масок в різних громадських місцях (в т.ч. магазинах і торгових центрах);

• участь у масштабних масових заходах (дозволено збиратися групами більш як п'ятдесят осіб);

• цілодобову роботу різних закладів громадського харчування (ресторанів, барів, кафе);

• можливість збільшити кількість сидячих місць в кінотеатрах та інших "культурних" закладах тощо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що фахівці ВООЗ вирішили офіційно закріпити за коронавірусними штамами нові назви. Як вони звучать, можете дізнатися завдяки нашій інфографіці.

Також на порталі ви можете прочитати про те, наскільки все ж висока ймовірність того, що коронавірус все ж був створений штучним шляхом.