Головна Новини Суспільство події Україна переходить на зимовий час: коли переводимо годинники
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна переходить на зимовий час: коли переводимо годинники

Україна знову переходить на зимовий час 29 жовтня

24 жовтня 2023, 20:50 comments1198
Поділіться публікацією:

Два рази на рік  співгромадяни  переводять стрілки годинника, хоч цю процедуру дуже часто і багато  критикують. Як правило,  українці переходять  на зимовий час традиційно в кінці жовтня.

Україна переходить на зимовий час: коли переводимо годинники

Перехід на зимовий час в Україні (фото з відкритих джерел)

Як повідомляють "Коментарі"  численні  дискусії  стосовно доцільності зміни часу  продовжуються,  проте офіційно перехід на зимовий час не скасований.

 Українці переводили стрілки  годинника  ще за існування СРСР, перший раз  цю процедуру   провели в 1981 році. З 1996 року в Україні керуються  дійсною урядовою постановою  "Про порядок обчислення часу на території України". Вважають, що перехід на зимовий час допомагає  ефективно  використати  години світлового дня та  заощаджувати електроенергію.

 Цього  року   мешканці України переведуть свої  годинники на режим зимового часу  29 жовтня. Робити це потрібно о 4:00 за київським часом. Стрілки на годиннику переводять назад, тому  додається   одна година сну.

В більшості  сучасних гаджетів, зокрема в  телефонах  та комп’ютерах, автоматично оновиться час. Переведення годин буде  здійснено, коли навіть  інтернет не буде підключено. Для цього,  потрібно зайти  в налаштування меню "Дата та час" й активувати  автоматичну зміну часу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що синоптики розповіли про погоду на Новий рік 2024Ситуація з погодою в українських регіонах  з приходом першого місяця зими і на саме  свято  Нового року  2024 подивує українців. Як  стверджують українські  синоптики,  в грудні погода  буде м'якою  і теплою.

 Як  прогнозує  керівник  відділу  кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова,   останніми роками  зими в  нашій країні "йдуть одна за одною" – вони   не відрізняються одна від одної. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини