Головна Новини Суспільство події Україна звернеться до Інтерполу з приводу розшуку Віктора Януковича та його сина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна звернеться до Інтерполу з приводу розшуку Віктора Януковича та його сина

Національне антикорупційне бюро планує написати звернення до Міжнародної організації кримінальної поліції

9 серпня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

У понеділок, 9 серпня, під час обговорення результатів діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за перше півріччя 2021 року
очільник відомства розповів про стан розслідування резонансних справ. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на трансляцію.

Україна звернеться до Інтерполу з приводу розшуку Віктора Януковича та його сина

НАБУ буде звертатися до Інтерполу, фото з відкритих джерел

Керівник НАБУ Артем Ситник на брифінгу повідомив, що планується звернутися до Інтерполу за допомогою у розшуку експрезидента Віктора Януковича. Якщо Інтерпол погодиться допомогти, то Януковича та його сина буде оголошено у міжнародний розшук.

Від НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) було подано клопотання до Вищого антикорупційного суду. У якому відомства  переконували суд в необхідності заочно обрати для Віктора Януковича і його сина Олександра запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Провадження про заволодіння експрезидентом резиденцією Межигір'я шляхом зловживання службовим становищем розслідується з 2019 року. Наразі Януковичу інкримінують частину 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення і розтрата майна), частину 3 ст. 209 КК України (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), а його сину — частину 5 ст. 27 КК України (співучасть),  частину 5 ст. 191 КК України та частину 3 ст. 209 КК України.

До речі, 10 серпня Вищий антикорупційний суд буде розглядати клопотання НАБУ і САП про обрання запобіжних заходів. Раніше клопотання планувалося розглянути 5 серпня, але розгляд було відтерміновано. Причина — клопотання сторони захисту про відкладення.

"Розглянувши вказане клопотання та заслухавши думку прокурора, слідчий суддя постановила задовольнити його та відкласти розгляд клопотання", — йдеться на сторінці Вищого антикорупційного суду у Facebook.

Раніше повідомлялося, що у січні 2021 року Вищий антикорупційний суд вже відмовляв визначати заочно міру запобіжного заходу для Януковичів.

Портал "Коментарі" писавчи зможе Янукович отримати свої гроші через скасування санкцій проти його фінансів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини