Головна Новини Суспільство події Угорщина відкриває кордони для українців: у МЗС назвали дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина відкриває кордони для українців: у МЗС назвали дату

Українці зможуть або проїжджати Угорщину транзитом, або залишатися там максимум протягом доби

25 червня 2020, 14:46 comments1168
Поділіться публікацією:

Вже наступного понеділка, 29 липня, Угорщина відкриє всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Про це заявив міністр закордонних справ Петер Сійярто. Потрапити на територію європейської держави зможуть і українці, і громадяни Угорщини. Однак вимоги до них будуть різними.

Угорщина відкриває кордони для українців: у МЗС назвали дату

Пункти пропуску на кордоні з Україною Угорщина закрила ще на початку карантину, який ввели через пандемію коронавірусу. Працював лише один з них — "Захонь-Чоп". Тепер же вирішили зняти обмеження і на інших чотирьох, серед яких великі "Лонья-Дзвонкове" і "Берегшурань-Лужники". У повноцінному режимі вони запрацюють з 6 ранку понеділка, 29 червня. Відкрити КПП вирішили, щоб зменшити черги на кордоні.

"Таким чином ми  хочемо забезпечити вільне пересування з однієї країни в іншу. Але правила перетину кордонів, при цьому, залишаться незмінними", — говорить Сійярто.

Так, громадяни Угорщини зможуть повернутися додому без будь-яких умов. А ось українці можуть потрапити в Угорщину тільки у випадку, якщо збираються проїхати її транзитом. Або ж зобов'язані будуть повернутися в Україну протягом 24 годин.

Раніше "Коментарі" також розповідали, які країни відкриють двері українцям без будь-яких обмежень на кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини