Удар по Кримському мосту: у РНБО назвали ймовірність

Якщо буде можливість це зробити, то Україна це обов'язково зробить

Секретар РНБО Олексій Данілов на прохання журналістів прокоментував ймовірність того, що Україна завдасть удару Кримському мосту. Як передає портал "Коментарі", думкою Данілов поділився в інтерв'ю "Радіо НВ".

Кримський міст – великий інфраструктурний об'єкт, який Росія збудувала після анексії українського Криму. Він з'єднує РФ із окупованою територією України.

Олексій Данілов відповів дуже завуальовано, зазначивши, що якби Україна мала здатність ударити по Кримському мосту, то вона б це вже зробила. А далі секретар РНБО додав, якщо з'явиться така нагода, то Україна може піти на такий крок.

Нещодавно екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко також прокоментував можливий удар по Кримському мосту. Він зазначив, що Україна на сьогоднішній день може і не може повністю зруйнувати міст, але може завдати удару по мосту якраз у той час, коли по ньому пересуватимуть російські війська.

Ігор Романенко зазначив, що важливо пригадати заяви офіційної Москви, які звучали під час будівництва Кримського мосту. Тоді Росія затвердила, що Україна не має такої зброї, контролі могло б зруйнувати міст. У Москві гордо заявляли, що вся зброя України – це просто "папірці". Тепер видно, що ці "папірці" потопили "Москву". Генерал-лейтенант наголосив, що удар по Кримському мосту – це питання не просто військове, а військово-політичне.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Офісі президента розповіли, чому переговори з Росією про припинення війни зайшли в глухий кут і фактично заморожені.