Головна Новини Суспільство події У Зеленського назвали 3 причини, чому Лаврову не варто коментувати переговори Києва та Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали 3 причини, чому Лаврову не варто коментувати переговори Києва та Москви

На Банковій вважають, що глава МЗС РФ Сергій Лавров коментує переговори, не володіючи ситуацією та фактами

1 травня 2022, 08:00 comments1502
Поділіться публікацією:

Міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову правильніше було б утриматися від гучних заяв щодо переговорного процесу між Україною та Росією, адже досить часто у таких заявах фантазії розходяться з фактами. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського назвали 3 причини, чому Лаврову не варто коментувати переговори Києва та Москви

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

Радник голови ОП зазначив, що нещодавні заяви Сергія Лаврова про переговори України та Росії вкотре дали привід замислитися, що російська сторона живе своїми фантазіями, а не конкретними фактами.

Михайло Подоляк вважає, що є як мінімум три причини, чому главі МЗС Росії не потрібно коментувати українсько-російські переговори.

Перша причина у тому, що сам Лавров не входить і ніколи не входив до складу російської делегації на переговорах. Отже, він ніколи ні очно, ні заочно не брав участі у переговорах.

Другою причиною Подоляк назвав звірства російської армії в українських містах. За словами радника голови ОП, "денацифікацію та російську мову" російські військові досить конкретно "обговорили" з жителями Бучі, Гостомелю, Харкова, Волновахи та, звичайно, Маріуполя.

Третя причина, наголосив Подоляк. Полягає в тому, що на переговорах про зняття чи ослаблення санкцій проти РФ не йдеться, оскільки не усунуто причину їх введення. Росія не зняла окупацію українських територій та продовжує агресію.

Нагадаємо, Сергій Лавров в одній зі своїх заяв зазначив, що зняття санкцій із Росії є одним із питань переговорів між Україною та Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін змінює куратора "ЛДНР".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини