У Японії відмовили у відкритті українського ресторану через борщ: що сталося
Японці вважають, що борщ - це російська страва
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко намагався відкрити український ресторан в Японії. Однак японські партнери відмовили у реалізації проєкту, бо вважать, що борщ — це російська страва. Про це ресторатор написав у Instagram.
В своєму повідомленні в Instagram, Клопотенко наголосив на розчаруванні, з яким зіткнувся, але водночас підкреслив незмінність своїх намірів щодо популяризації української кухні.
"Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва". Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами", — написав Клопотенко.
Ресторатор також зазначив, що ситуація є "чудовим прикладом глибини російської пропаганди".
Нагадаємо, що у липні 2022 року український борщ був внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, акцентуючи на його значенні не лише як на страву, але й як на елемент культурної ідентичності українського народу.
У відповідь на цю проблематику, Клопотенко та інші представники української гастрономічної культури продовжують свої зусилля, спрямовані на популяризацію української кухні за кордоном
Зазначимо, що онлайн-довідник для подорожей традиційними стравами TasteAtlas визначив 100 найкращих супів світу. До рейтингу також потрапив і український борщ, який зайняв 66 місце. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на TasteAtlas.