У ВСУ розповіли, наскільки висока ймовірність наступу Росії на Херсон

Українські збройні сили розглядають кілька сценаріїв ймовірного вторгнення Росії до України

Безпосередньої загрози наступу Росії на Україну, зокрема вторгнення на територію Херсонської області, - немає. Про це заявив в ефірі програми "Право на владу" командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Певна кількість російських військових на адміністративному кордоні окупованого півострова, дійсно, є. Але цих сил недостатньо, щоб вести повномасштабний наступ. Якщо окупанти будуть стягувати більше військ, Україна дізнається про це, - стверджує Наєв.

"На таврійському напрямку Збройні сили посилили всі можливі види розвідки. Там допомагають інші українські органи, у яких є такі повноваження. Керівництво ЗСУ щодня отримує свіжі дані про групування військових Росії на тимчасово окупованому півострові", - говорить Наєв.

Зараз жодних кроків, які могли б стати початком наступальної операції, Росія в Криму не робить.

"За нашими даними, ворог поки що ніякого наступального удару не підготував. Основні підрозділи перебувають у пунктах постійної дислокації, а вздовж адмінкордону між Автономною республікою і Херсонською областю ми бачимо тільки невелику кількість підрозділів і зараз вони лише спостерігають за військовими з нашого боку", - розповів командувач Об'єднаних сил.

Крім херсонського напрямку в ЗСУ відпрацьовують ще кілька ймовірних сценаріїв вторгнення Росії в Україну. Але поки що жоден з них, за даними розвідки, Москва не збирається втілювати в життя.

Раніше "Коментарі" розповідали, як у ВСУ готуються до можливого наступу Росії на територію України.