У ВР вважають, що українці будуть масово повертатися додому: про які цифри йдеться

У ВР стверджують, що за даними різних опитувань, українці не планують жити за кордоном і мають намір повернутися додому

У Верховній Раді переконані, що більша частина українців, які рятуються від війни за кордоном, після її завершення повернуться додому. Зокрема, про це в ефірі Ранок.LIVE сказав нардеп Вадим Галайчук.

Народний депутат стверджує, що за результатами різних досліджень від 50% до 75% українців розглядають варіант повернення додому. Основне питання цих людей – безпекове, додав політик.

"Складно оцінити реальні цифри, але ми знаємо, що таких людей дуже багато. Як мінімум половина точно налаштовані на те, щоб повертатися додому. Це ті, хто від опитувань до опитувань заявляють про те, що вони точно після того, як завершаться бойові дії і буде безпечно, готові повертатися", - сказав Галайчук.

Окрім того, за його інформацією, цей же відсоток опитаних стверджують, що не мають планів будувати своє життя у тій країні, де вони перебувають зараз.

"Тому тут ми маємо зразу цих 3-4 млн наших громадян, як мінімум, які точно є, так би мовити, клієнтами програми, покликаної допомогти їм ухвалити це рішення якомога швидше", - підсумував Галайчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський хоче повернення українських громадян із-за кордону. Але метод примусу не застосовуватиметься.

Втім, не вірить в те, що додому повернуться так багато українців фінансист Сергій Фурса. На його думку, після війни однією з найбільших проблем України стане депопуляція, оскільки вже зараз відчувається нестача робочої сили, а після завершення війни ситуація може лише погіршитися. Він підкреслив, що повернути всіх громадян із-за кордону буде неможливо, адже люди поступово адаптуються до життя в інших країнах, таких як Німеччина, Португалія чи Канада. За його словами, до 60-70% тих, хто виїхав, швидше за все, не повернуться.