У світі поширюється Flurona – мікс COVID-19 та грипу

У лютому 2020 року чоловік потрапив до лікарні Нью-Йорка із сильним кашлем та лихоманкою

Flurona – це окреме захворювання, а випадок інфікування людини грипом і коронавірусом. Недугу виявили вже у США, Ізраїлі, Бразилії, на Філіппінах, в Угорщині. Про це повідомляє американське видання The Washington Post. Flurona – не нове явище. Згідно зі звітом Atlantic, випадки коінфекції були зареєстровані у Сполучених Штатах майже два роки тому. У лютому 2020 року чоловік потрапив до лікарні Нью-Йорка із сильним кашлем та лихоманкою. На той момент у місті офіційно не реєструвалося жодного випадку коронавірусу. Пацієнт дав позитивний результат грипу, а потім перевірили на коронавірус. За кілька тижнів результати підтвердили, що він разом із трьома членами сім'ї заразився обома вірусами.

Видання цитує члена технічної консультативної групи при національному департаменті охорони здоров'я Філіппін Едсель Сальвана, який також сказав, що такі поєднані інфекції є чимось незвичайним. Фахівець розповів, що перша в країні смерть від коронавірусу сталася внаслідок інфікування Flurona на початку 2020 року. Сальвана повідомив репортерам, що ще на початку пандемії у громадянина Китаю діагностували COVID-19 та грип B. Також у нього розвинулася стрептококова пневмонія, повідомляло місцеве видання ABS-CBN.

Нагадаємо, у Бразилії зафіксували одразу чотири випадки, коли у хворих діагностували і грип, і коронавірус. У таких випадках медики ставлять діагноз - "Флурону". Про це повідомили у бразильському виданні Clarin. Зазначимо, що у пацієнтів не діагностували конкретний штам коронавірусу, але виявили варіант грипу H3N2, який, до слова, цього сезону циркулює і в Україні.