У світі буде ще більше зброї: яка країна обіцяє ядерний Армагеддон

Кім Чен Ин попередив, що КНДР збільшуватиме кількість ядерної зброї в "геометричній прогресії"

Для північнокорейського диктатора нічого не означають попередження та санкції, тим більше, коли є негласна підтримка таких країн, як Росія та Китай. Саме тому він уже заявив, що його країна зараз реалізує політику розвитку ядерних сил, щоб збільшити кількість ядерної зброї "у геометричній прогресії". Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters, з посиланням на державне телеграфне агентство країни KCNA.

Під час своєї промови з нагоди річниці створення Північної Кореї Кім заявив, що країна має ретельно підготувати свій "ядерний потенціал та готовність використати його належним чином у будь-який момент для забезпечення прав на безпеку держави".

Диктатор підкреслив, що головним противником Пхеньяну, як і раніше, виступають США. Нібито саме через погрози, які походять від США та союзників Північна Корея і змушена нарощувати арсенал своєї зброї.

ЗМІ зазначає, заступник міністра оборони Південної Кореї з питань політики Чо Чхан Ре та його американські та японські колеги засудили диверсифікацію КНДР систем доставки ядерної зброї, випробування та запуски балістичних ракет.

Під час зустрічі в Сеулі вони підтвердили прихильність до зміцнення тристоронньої співпраці для забезпечення миру в регіоні, а саме шляхом стримування ядерної та ракетної загрози з боку Північної Кореї, йдеться у спільній заяві, яку опублікував Державний департамент США.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що готує КНДР перед виборами у США: у Південній Кореї зробили попередження.