У США попередили, чому після саміту БРІКС війна РФ проти України може посилитись

Аналітики ISW вважають, що на саміті БРІКС Росія спробує створити механізми підтримки війни проти України

Росія, дуже ймовірно, скористається самітом БРІКС як можливістю створити механізми для посилення своїх військових дій в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією Інституту, на саміт до Казані прибули 36 світових лідерів. Серед них – генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, міністр торгівлі та промисловості Талібану Нуруддін Азізі, віце-прем'єр Сербії Олександр Вулін, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Російський диктатор Володимир Путін на полях саміту вже зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпіном, з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою. Моді знову заявив про необхідність знайти "найшвидше" мирне рішення війни РФ проти України та підтвердив роль Індії як потенційного посередника.

"Росія, ймовірно, скористається самітом БРІКС як можливістю продемонструвати свої зусилля щодо зміцнення глобальних зв'язків із незахідними державами і, можливо, укласти угоди та створити торгові механізми, за допомогою яких вона зможе підтримати свої військові зусилля в Україні, пом'якшивши наслідки західних санкцій", - йдеться у звіті Інституту.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава КНР Сі Цзіньпін заявив російському диктатору Володимиру Путіну, що міжнародна ситуація охоплена хаосом, але стратегічне партнерство Пекіна з Москвою є силою стабільності на тлі найзначніших змін за останнє століття. Про це повідомляє Reuters.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна відреагувала на згоду Гутерріша приїхати на саміт БРІКС до РФ.