У соцмережах новий тренд: пов’язаний з Україною та боротьбою зі злом

Користувачі з різних країн світу пишуть, що їх податки, які йдуть на допомогу Україні, роблять їх щасливими.

Серед користувачів соціальної мережі X (колишня Twitter) у липні розпочався новий тренд, який пов’язаний з підтримкою України у війні проти Росії. Користувачі з різних країн пишуть, що їх робить щасливими допомога Україні.

Користувачі X розпочали глобальний тренд та поширюють дописи у соціальній платформі з повідомленням про те, що вони стають щасливішими, коли їх податкові гроші йдуть на допомогу Україні у війні з Росією.

"Я платник податків. Ніщо не робить мене більш щасливим, ніж те, що мої податкові гроші витрачаються на підтримку України та боротьбу зі злом", - йдеться в більшості повідомлень.

Також користувачі з різних країн супроводжують свої дописи зображеннями техніки, яку їх країни передали Україні. Наприклад, британці додають до повідомлень фото з крилатою ракетою Storm Shadow, поляки з основним бойовим танком PT-91 Twardy, чехи – артилерійські снаряди, данці – самохідні артилерійські установки, литовці – безпілотники.

Крім того, деякі користувачі натякають своїй владі, що хотіли б допомагати більше. Наприклад німці до своїх повідомлень додавали зображення ракет Taurus, які канцлер Олаф Шольц не надає Україні. Інші ж користувачі вказують на злочини росіян у війні.

Це не перший тренд, який пов’язаний з війною в Україні. У червні користувачі з різних країн писали повідомлення: "Я – фін (або представник іншої країни), і я ненавидів Росію до того, як це стало круто". До повідомлень користувачі з різних країн додавали текст у якому пояснювали, що саме зробила Росія з їх країною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні оприлюднили список каналів, які розповсюджують російську пропаганду в соцмережі X.

Також "Коментарі" писали про, що Путіна висміяли користувачі соцмереж.