У Слузі народу відреагували на перевірки ТЦК після публічних заходів та у клубах

Нардеп Микита Потураєв натякнув, що подібні перевірки триватимуть і в майбутньому

Голова Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики, нардеп "Слуги народу" Микита Потураєв підтримав перевірки працівниками ТЦК та поліції у публічних місцях на прикладі концерту "Океан Ельзи". Як передає портал "Коментарі", свою позицію парламентар озвучив у Facebook.

"Ні, я не вважаю перевірку документів після концерту "Океану Ельзи" загрозою для української культури. Так само, як і після будь-якого публічного або масового заходу. Так само, як не вважаю загрозою для української економіки перевірки документів у барах чи клубах. Більше того - я вітаю такі перевірки, і вважаю, що вони мають бути наскрізними і постійними. І всі мають про це знати", - зауважив парламентар.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Києві біля Палацу спорту, де проходив концерт гурту "Океан Ельзи", співробітники ТЦК та поліції почали масово затримувати військовозобов'язаних.

Як повідомляли ЗМІ, після завершення виступу біля Палацу спорту на відвідувачів чекали співробітники ТЦК разом із патрульною поліцією. У чоловіків перевіряли документи. Деяких чоловіків затримали та силою забрали до ТЦК, ще декільком виписали повістки та відпустили.

У відповідь на дії правоохоронців люди скандували: "Ганьба!".

Колишній військовослужбовець 93-ї бригади, який демобілізувався за станом здоров'я і був на концерті, досить емоційно прокоментував затримання чоловіків: "Я розумію, боїшся, буває. Але не ганьбись. Коли ти три роки ховався і тебе тут уже затримали, то будь чоловіком, підніми голову гордо вгору й уперед. Ніхто тебе під кулі не відправить у перший день".