У найбільших торгових мережах України не вистачає чоловіків: чому виникла проблема

Основні проблеми на тих напрямках роботи, де потрібні чоловіки призовного віку

Найбільші торгові мережі зіткнулися із кризою персоналу. Для роботи в АТБ, Auchan та Comfy не вистачає чоловіків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes Ukraine".

Зазначається, що основні проблеми на тих напрямках роботи, де потрібні чоловіки призовного віку.

Серед причин кризи персоналу – виїзд українців за кордон, падіння споживчого попиту та небажання чоловіків влаштовуватись на офіційну роботу, свідчать дані спільного дослідження Асоціації рітейлерів України та сайту вакансій robota.ua.

За його даними, у січні 2023 року на одну вакансію у рітейлі претендувало п'ятеро людей. Протягом року кількість претендентів постійно падала, доки не досягла позначки 2,1 особи на одну вакансію у грудні. Таким чином, у грудні 2023 року кількість вакансій у рітейлі відновилася на 94% порівняно з довоєнним періодом, йдеться у публікації.

У матеріалі йдеться, що чоловіки не хочуть офіційно оформлятися на роботу, тому що компанія подає інформацію до Територіального центру комплектування, каже начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ Сергій Демченко.

У січні 2024 року, за даними Work.ua, роботодавці опублікували 91 021 вакансію. Це на 6% менше, ніж було у грудні 2023 року, і на 7% менше за січень 2022 року. За кількістю пропозицій роботи ринок праці поновився на 93%. Але, як і раніше, це відновлення відбувається нерівномірно.

У рейтингу посад із високими зарплатами (понад 70 000 грн) – посади фахівців для Сил оборони України: пілот дрона, стрілець, гранатометник, мінометник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому питання мобілізації викликає такий резонанс у суспільстві: як вирішити проблеми.