У Нафтогазі розповіли, чому проходження опалювального сезону в Україні залежить від Заходу

Юрій Вітренко дав кілька порад українцям, як пережити зиму

Українцям потрібно заздалегідь підготуватися до цього опалювального сезону. Не зайвим буде придбати теплі речі та ковдри. Усе від того, що середня температура в житлових приміщеннях буде не вищою за 20 градусів, що для багатьох може бути незвичним. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Guardian зробив голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Глава "Нафтогазу" попередив, що українці мають бути готовими до того, що цієї зими у їхніх будинках температура буде на рівні 17-18 градусів. Тобто, це майже 4 градуси нижче за норму. Є ще один нюанс – опалення до будинків українців надходитиме пізніше, ніж зазвичай, а відключать тепло також раніше, ніж зазвичай.

Вітренко вважає, що якщо взимку температура опуститься до -10 градусів, то українцям точно не зайві теплі речі, ковдри, під якими можна буде зігрітися.

На думку Вітренко, те, як Україна пройде опалювальний сезон, що наближається, багато в чому залежить від західних партнерів, адже без їх допомоги Києву самостійно буде дуже проблематично імпортувати газ. Якщо не вистачатиме грошей на закупівлю газу, то виникатиме ризик виходу з ладу енергосистеми.

Юрій Вітренко поінформував, що Україна потребує ще 2 млрд кубометрів газу, інакше "деякі домогосподарства не отримають достатньо тепла і буде дуже холодно".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США розповіли, де Росія задіє 3-й армійський корпус в Україні.