У МВС розповіли, як будуть штрафувати за відсутність маски на вулицях

Злісним порушникам, які не погоджуватимуться надіти маску, будуть виписувати на місці протоколи про штраф у 170 гривень

У Міністерстві внутрішніх справ пояснюють, що за відсутність маски в громадських місцях "червоної" зони будуть штрафувати злісних порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців.

Про це заявив заступник директора департаменту МВС комунікацій із засобами масової інформації Ярослав Тракало УП.

"Безумовно, першочерговим завданням буде донести до людей, чому дотримуватися масочного режиму - надзвичайно важливо як для власної безпеки, так і безпеки здоров'я і життя оточуючих. Всі повинні усвідомлювати власну відповідальність", - заявив він.

На питання щодо того, чи будуть залучатися додаткові сили поліції для відстеження порушень, Тракало зазначив, що патрулі постійно присутні на вулицях, вони стежать за дотриманням порядку і тепер, відповідно, будуть робити зауваження громадянам без масок.

Злісним порушникам, які не погоджуватимуться надіти маску, будуть виносити на місці протоколи про штраф в 170 гривень, або постанови про штраф в 17 тисяч, якщо порушення зафіксовано в громадському транспорті або державній установі.

Нагадаємо, в Києві для проїзду в громадському транспорті знову можуть ввести спеціальні перепустки. Це станеться в разі, якщо епідеміологічна ситуація в столиці погіршиться. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в ефірі "Україна 24". Так, київська влада розглядає можливість повної зупинки громадського транспорту і перехід на спеціальний режим. Поки ж введення пропусків не планується. Крім того, в КМДА вважають недоцільним збільшувати кількість транспорту для жителів столиці, тому що вважають таке рішення "неефективним".