У МОЗ розповіли, наскільки можуть затягнутися осінні канікули

Осінні канікули можуть продовжити до 4 тижнів

У МОЗ і Міносвіти обговорюють рішення про те, щоб продовжити осінні канікули на 3-4 тижні. Причина такого рішення всім добре відома - загострення ситуації із захворюваністю на коронавірус. Як інформує видання "Коментарі", про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє "Суспільне".

Санітарний лікар зазначив, сьогодні триває обговорення, на скільки продовжувати осінні канікули, на які школярі в деяких регіонах йдуть вже з наступного тижня. Поки що ясно одне - канікули не будуть продовжені надовго. В середньому канікули йдуть до двох тижнів. І зараз бачиться найімовірнішим варіантом, якщо канікули будуть продовжені до 3-4 тижнів.

Ігор Кузін також розповів, що на стаціонарному лікуванні через коронавірус знаходиться 607 дітей. У країні все більше випадків, коли класи в школах йдуть на "умовний карантин" у зв'язку з тим, що у когось з дітей підтверджується коронавірус або ж вчитель виявляється інфікованим. У такому випадку всіх, хто контактував із хворим, потрібно помістити на самоізоляцію.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Ігор Кузін розповів, що в Україні вже є перша п'ятірка областей, які на межі потрапляння в "червону" карантинну зону. Першою ж областю, яка офіційно переміщена в "червону" епідеміологічну зону, виявилася Херсонщина.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло - в уряді розповіли, чи будуть рекомендувати місцевій владі зупиняти громадський транспорт, якщо регіон опиниться в "червоній" зоні карантину. Ігор Кузін розповів, що останнє слово за таким рішенням за місцевою комісією ТЕБ і НС.