У МОЗ озвучили перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації

У країні є контролюючі органи, які мають право перевіряти підприємства, компанії і держустанови на наявність вакцинації у працівників

Як випливає з наказу МОЗ про перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації роботодавці будуть змушені не допустити на робочі місця нещеплених співробітників. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє "Громадське".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що в країні є контролюючі органи, які мають право перевіряти підприємства, компанії і держустанови на наявність вакцинації у працівників. Якщо ж виявиться, що працівники не вакциновані, то за це буде нести відповідальність, в першу чергу, роботодавець. Якщо вакцинація обов'язкова, то роботодавець має право не допустити людину на робоче місце. Якщо ж вона, звичайно, не вакцинована.

Віктор Ляшко зазначив, що влада чітко розуміє, що, якщо державна організація хоче функціонувати, виконуючи всі свої функції, то її співробітники повинні бути щеплені і перебувати на своїх робочих місцях, а не працювати віддалено. На підтвердження своїх слів Ляшко привів статистику по вакцинації в збройних силах України, де вже щеплено більше в 90%. У МВС трохи менше 87-88%.

Глава МОЗ також зазначив, поки що в наказі МОЗ щодо обов'язкової вакцинації числяться лише працівники державних інститутів. Якщо говорити більш конкретно, то обов'язкова вакцинація повинна бути проведена серед працівників шкіл, садочків, а також вищих навчальних закладів. Також повинні бути повністю вакциновані працівники центральних органів виконавчої влади, працівники місцевих держадміністрацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Віктор Ляшко назвав області, які за крок до "червоної зони".