У МОЗ назвали єдину умову введення локдауну

Уряд може посилити карантин, якщо лікарняні ліжка будуть заповнені більш ніж на 75%

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов назвав єдину умову введення локдауна на всій території країни. За його словами, це колапс української медичної системи.

Очільник Міністерства вважає, що криза станеться тоді, коли в лікарнях буде більше 75% заповнених ліжок, а кількість хворих коронавірусом буде 25-30 тисяч осіб на добу. Він також зазначив, що на сьогоднішній день підстав вводити локдаун немає.

"Ми орієнтуємося на єдину річ - здатність медичної системи надавати медичну допомогу. У нас на сьогодні заповнено 50% ліжок в лікарнях в цілому по країні. У деяких регіонах понад 60% - Чернігівська область та інші. Але в той же час підстав вводити локдаун завтра , тому що не витримає медична система, у нас на сьогодні немає ", - підкреслив міністр охорони здоров'я Степанов.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про можливе скасування пасажирських і залізничних перевезень в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. Очільник міністерства також наголосив на необхідності введення локдауну на 3-4 тижні.