Головна Новини Суспільство події У Мінрегіоні розповіли, скільки будинків зруйнували окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінрегіоні розповіли, скільки будинків зруйнували окупанти

Міністр розвитку громад повідомив, що Україні буде потрібно вкласти сотні мільярдів доларів у відбудову

3 квітня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

У період з 24 лютого до 2 квітня, за підрахунками Міністерства розвитку громад та територій України, ворог пошкодив або знищив приблизно 6800 житлових будинків, завдаючи авіаударів та обстрілюючи населені пункти із систем залпового вогню та іншої зброї. Такі дані представив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов 2 квітня в ефірі єдиного телемарафону.

У Мінрегіоні розповіли, скільки будинків зруйнували окупанти

Фото Фейсбук

За словами міністра, для відновлення інфраструктури та відбудови населених пунктів на початковому етапі після перемоги потрібні десятки мільярдів доларів.

“Сьогодні для відновлення базової інфраструктури та базових речей, якими ми маємо зайнятися відразу після завершення війни, нам потрібні десятки мільярдів доларів на перший період. Розвиткова частина і відбудова міст і агломерацій буде передбачати суми, які ми маємо вимірювати в сотнях мільярдів", – додав Міністр.

Як повідомляв портал "Коментарі", в аналітиці Київської школи економіки КSЕ Institute вказані загальні втрати економіки — як прямі (руйнування, зупинка виробництва тощо), так і непрямі від виїзду біженців, припинення інвестування, виплат соціальної допомоги тощо. Отже, прямі збитки інфраструктури на 24 березня складають $63 млрд або 1,8 трлн гривень. Загальні втрати економіки України наразі становлять від 543 млрд до 600 млрд доларів США.

Також ми писали, що фахівці підрахували, що станом на 23 березня, 74% підприємств або зупинили свою діяльність (47%), або працюють з меншою потужністю (27%). За їх даними, тільки 17% підприємців мають надію зберегти обсяги продажів на рівні 2021 року, 34% опитаних не бачать можливості нарощувати обсяги діяльності в поточному періоді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини