У Міноборони розповіли з якого числа почнуть надсилати повістки звичайною поштою

У Міноборони пояснили механізм вручення повісток в Україні звичайною поштою

Після 16 липня повістки зможуть надсилати поштою, саме тоді завершиться відведений законом термін у 60 днів для уточнення військовозобов'язаними, призовниками та резервістами своїх військово-облікових даних. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Чиновник прокоментував питання про те, яким є офіційний спосіб вручення повісток і що зміниться після 16 липня, в якій ситуації повістка вважатиметься врученою.

"Поштою рекомендованим листом дійсно надсилатимуться повістки після 16 липня. Зараз повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто, тоді так", - акцентував Дмитро Лазуткін.

За його словами, алгоритм вручення повісток поштою після 16 липня буде наступним: надходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує, або відмовляється, знову ж таки під підпис, або він повертається. І таким чином, знову ж таки вважається, що повістка була доставлена. Якщо людини не було фізично на місці і лист повертається, тоді запускається механізм адміністративного правопорушення. Саме для цього існують ці 60 днів, тобто для того, щоб люди оновили свої дані – де вони проживають, яка у них електронна адреса, який телефон. Наразі всі військовозобов'язані, призовники та резервісти мають уточнити свої дані і таким чином виконати норми закону.

Також Лазуткін розповів, що запуск сервісу "Резерв+" себе повністю виправдовує. За результатами можна говорити про те, що значно покращилися темпи мобілізації та суттєво – військовий облік.

"Наразі вже 2 млн.100 тис. осіб вже оновили свої дані, у тому числі, понад 1 млн. 570 тисяч у себе в додатку "Резерв", - наголосив Лазуткін.

Читайте також на порталі "Коментарі" - мобілізацією займатимуться не лише ТЦК: з якою ініціативою виходять у Раді.