У мережі поширюють інформацію про примусове списання коштів з банківських карток на потреби армії (ФОТО)

Українцям повідомляють про те, що нібито український уряд буде списувати гроші з банківських рахунків на потреби Збройних Сил України

Нині у мережі та в деяких ЗМІ поширюється фейкова інформація про те, що нібито урядовці вже протестували систему і планують примусово знімати гроші з рахунків українців на потреби Збройних Сил України. У "Центрі протидії дезінформації" такі повідомлення спростували та назвали нісенітницею, передає портал "Коментарі".

Першоджерелом поширення такої інформації про те, що уряд нібито планує поповнити бюджет ЗСУ за рахунок примусового списання певних сум з банківських рахунків, став Telegram-канал "Національного корпусу України". Проте в самій організації розповіли, що даний канал їм не належить і є фейковим, тому Нацкорпус своє відношення до такої дезінформаційної компанії спростував.

У фейковому повідомленні було вказано, що 15 лютого насправді відбувалась не кібератака на банки України, а процес тестування системи, під час якої уряд буде списувати потрібні їм суми з рахунків українців на користь українських військових.

У "Центрі протидії дезінформації" українців просять тверезо оцінювати інформацію, яка трапляється їм у мережі. Механізм примусового списання коштів з банківського рахунку є неможливим і протизаконним.

"Ніхто не збирається забирати гроші вкладників українських банків та передавати їх військовослужбовцям Збройних Сил України. Всі банки на території України працюють в межах чинного законодавства. А законом подібний механізм "запозичення" не передбачений", - прокоментували інформацію в урядовій організації.

Читайте також: Бойовики на Луганщині обстріляли гуманітарний конвой ООН