У Лукашенка занепокоєні через велику кількість українських військових на кордоні: у Києві відповіли

Прикордонна служба Республіки Білорусь заявила, що на кордоні з Україною несе службу у посиленому режимі

Як передає портал "Коментарі", Держприкордонний комітет Білорусі заявив, що фіксує збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною. У свою чергу українські прикордонники наголошують, що Сили оборони здійснюють захист суверенної території від агресора і жодних провокацій у цьому немає.

Держприкордонкомітет Білорусі заявляє, що останнім часом у зоні відповідальності Житомирського прикордонного загону Держприкордонслужби України фіксується збільшення угруповання українських збройних формувань, зокрема сил спеціальних операцій та спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"На суміжній території концентруються різні підрозділи, у тому числі з важким озброєнням: МТЛБ, БМП, включаючи американські Бредлі, реактивні системи залпового вогню HIMARS, гаубиці М777, зенітні самохідні установки Гепард німецького виробництва, а також інші засоби ураження. Прикордонна служба Республіки Білорусь на кордоні з Україною несе службу у посиленому режимі…", - йдеться у повідомленні.

Відомство РБ попередило, що "всі провокації на кордоні негайно припинятимуться".

У свою чергу, спікер ДПСУ полковник Андрій Демченко в інтерв'ю "УП" заявив, що дуже добре, що прикордонний комітет Білорусі обізнаний про те, що Україна захищає і захищатиме свої території від нападів ворогів. І це, власне, забезпечується Силами оборони України з різних підрозділів та із застосуванням усього наявного озброєння.

"Окрім цього, наша держава також нарощує оборонні фортифікаційні здібності на кордоні з Білоруссю. І жодних провокаційних дій у цьому немає. На відміну від Білорусі, яка, незважаючи на всі запевнення, підтримала країну-терориста у нічим не спровокованій війні і 24 лютого 2022 року здійснила найголовнішу провокацію, дозволивши військам Росії зайти в Україну зі своєї території", – зазначив Андрій Демченко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – режиму Лукашенка настав час задуматися: про яке майбутнє для Білорусі заявив Зеленський.