У Київській області ЗСУ перейшли у контрнаступ, – МВС

Запеклі бої пройшли під Києвом, ЗСУ вдалося відсунути супротивника

Українські захисники продовжують гідно тримати оборону на підступах до столиці України, не даючи жодного шансу окупантам просунутися вперед. На окремих дільницях Київської області ЗСУ перейшли у контрнаступ. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив радник голови МВС Вадим Денисенко.

За останню добу ворог знову зазнав великих втрат як у живій силі, так і в техніці. У російської армії мінус 12 танків, кілька літаків до 10 одиниць броньованої техніки. За вчорашній день ЗСУ відмінусували ще до 300 окупантів у ворожої армії.

Радник міністра зазначив, враховуючи ті обставини, які є, ЗСУ тримають оборону за всіма напрямками та за окремими дільницями, як у Київській області, йдуть у контрнаступ.

Денисенко розповів, що запеклі бої відбулися в районі Баришівки, Гостомелю та Ірпеня. Ворог отримує сильну відсіч, як намагається висунутися в бік української столиці.

Про ефективний контрнаступ ЗСУ під Києвом розповіли і в британській розвідці. Також у Бучанській міській раді раніше заявили, що ЗСУ беруть у кільце окупантів в Ірпені, Бучі та Гостомелі.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" - у британській розвідці вважають, що зараз російські війська роблять все можливе, що перегрупуватися, щоб взяти в кільце ЗСУ на сході країни, відправивши на допомогу окупаційним військам ті підрозділи, які стоять недалеко від Харкова. Також Росія має намір відрізати Україну від виходу на море. Саме тому робиться великий наголос на те, щоби взяти південь під свій контроль.