У ГУР назвали дві причини, навіщо Путін наказав обстрілювати територію РФ

Українська сторона не може коментувати домисли про свою причетність до обстрілу на території РФ

Російська сторона сама готує провокації із обстрілом російських територій. Такі відомості має українська розвідка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова для "Spiegel".

В українській розвідці знають, що у Кремлі віддають накази для таких цинічних інсценувань, переслідуючи одразу кілька цілей. Головна мета – виправдання власної агресії проти України. Але є ще кілька інших цілей. Обстрілюючи мирне населення у прикордонних з Україною областях російське керівництво хоче ще більше об'єднати російське суспільство у ненависті до України та українців, змусити росіян рішучіше брати до рук зброю та вирушати на війну в Україну. Кремль хоче виставити Україну не лише як державу, де заохочують якісь "неонацистські" рухи, а й підтримують тероризм.

За інформацією ГУР, провокаціями в Росії також хочуть відвернути увагу громадськості від звірств російських військових у Бучі та інших українських містах. Адже випадки насильства та вбивства дітей нічим не можна виправдати.

Буданов додав, він не буде здивований, якщо найближчим часом територією Росії прокотиться серія терактів – десь відбудеться вибух на вокзалі, десь злетять у повітря електростанції чи цистерни з пальним. У всіх цих випадках Москва робитиме винною Україну. На це є головний розрахунок. Росіяни поки що не можуть зрозуміти, як так відбувається, що і на їхній території лунають вибухи, але їм доведеться звикнути до цього.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у розвідці розповіли, що окупанти хочуть встигнути до Великодня.