Головна Новини Суспільство події У ФБР назвали країну, яка є головною мішенню російської дезінформації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ФБР назвали країну, яка є головною мішенню російської дезінформації

Кремль намагається послабити підтримку України, пошкодити імідж НАТО і підтримати ультраправу "Альтернативу для Німеччини"

6 вересня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

У ФБР заявили, що Німеччина була однією з головних цілей російської дезінформації протягом як мінімум двох років. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Spiegel".

У ФБР назвали країну, яка є головною мішенню російської дезінформації

Російська пропаганда. Фото: з відкритих джерел

За даними ФБР, натхненники дезінформаційних кампаній перебувають у Кремлі. Їхня мета: послабити підтримку України, пошкодити іміджу НАТО та підтримати ультраправу "Альтернативу для Німеччини".

Вашингтон давно звинувачує Росію у втручанні у президентські вибори у США. У середу уряд США запровадив великий пакет санкцій проти кількох осіб та організацій.

Серед них – представники російського державного телеканалу RT та його головний редактор Маргарита Симоньян. Американські міністерства також опублікували судові документи, які, як стверджується, свідчать про втручання Москви у президентську виборчу кампанію в США.

У 277-сторінковому звіті американського поліцейського відомства наводяться цитати із записів відповідних зустрічей російських учасників дезінформаційних кампаній. На них, як стверджується, вони обговорювали стратегії "дискредитації" США, Великобританії та НАТО та "донесення правди про війну в Україні".

На одній із зустрічей було вирішено зосередити зусилля саме на Німеччині. Після широкомасштабного нападу Росії два роки тому Німеччина була одним із найважливіших прихильників України.

В одному з документів, який слідчі ФБР приписують російській компанії "Агентство соціального проектування", йдеться про те, що метою було "посилення внутрішньої напруги у країнах-союзниках США" для просування інтересів Росії на міжнародній арені.

З цією метою "Альтернатива для Німеччини" мала бути підтримана "усі можливими засобами". Метою було створення "образу мучеників" партії, що "страждають за демократію та національні інтереси Німеччини". Це було досягнуто, наприклад, шляхом розповсюдження фальшивих відеороликів або веб-сайтів.

Розслідування ФБР зосереджується насамперед на російській кампанії "двійників". Її тактика включає імітацію веб-сайтів існуючих якісних ЗМІ та державних установ. На думку американського уряду, спроби впливу ініціюються з самого верху — "під керівництвом та контролем адміністрації президента Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія розганяє дезінформацію про "біолабораторії" та "тестування на людях" в Африці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини