Головна Новини Суспільство події У ЄС обговорюють ще одну заборону щодо РФ: по кому це може вдарити
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС обговорюють ще одну заборону щодо РФ: по кому це може вдарити

За інформацією Welt, у ЄС обговорюють заборону імпорту риби з РФ

1 серпня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Євросоюз обговорює нові санкції проти Росії, у рамках яких можуть заборонити імпорт російської риби. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Die Welt".

У ЄС обговорюють ще одну заборону щодо РФ: по кому це може вдарити

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що ЄС заборонив імпорт ракоподібних та ікри російських компаній ще у квітні 2022 року в рамках восьмого пакету санкцій. Втім, риби санкції тоді не торкнулися. Зараз ЄС обговорює жорсткіші заборони на імпорт, і цього разу йдеться і про свіжу рибу.

Це питання порушують балтійські країни ЄС. Насамперед уряд Литви скаржиться на те, що рибальські траулери з Росії ведуть вилов риби на території країни, і вимагають контрзаходів, включаючи подальші обмеження на експорт риби.

Політичні оглядачі чекають на дискусії з цього приводу в Єврокомісії після літньої перерви.

За статистикою Європейської асоціації рибної промисловості AIPCE, понад 70% мінтаю, що імпортується в ЄС у 2022 році, походило з російського вилову. За оцінками галузевої асоціації Fisch-Informationszentrum, до 85% мінтаю з Аляски, що споживається в Німеччині, зараз надходить із Росії.

Німеччина залежить від імпорту у сфері переробки риби, оскільки, маючи лише шість глибоководних траулерів, вона майже не веде власного глибоководного рибальства.

"Якби поставки з російського вилову мінтаю на Алясці повністю припинилися через санкції, тепер їм не було б заміни", — прокоментував Штефан Майєр, керуючий директор Федеральної асоціації німецької рибної промисловості та оптових торговців рибою.

Тільки рибальство у США не може компенсувати ці обсяги для німецького ринку, додав він. "На даний момент у світі немає іншого рибальства, яке пропонувало б необхідні обсяги, а також штамп стійкості", — сказав Майєр.

Сполучені Штати є другим за значимістю постачальником цього виду риби до Європи після Росії. У США заборонили імпорт російського аляскинського мінтаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ вигадали ще один спосіб, як обійти санкції США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини