У дирекції аеропорту "Бориспіль" прокоментували ситуацію у повітряному просторі України: які рейси скасовані

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» працює в штатному режимі

У дирекції міжнародного аеропорту "Бориспіль" заявили про те, що станом на 14 лютого, стратегічний об’єкт працює у штатному режимі. Керівництво звернулось до своїх працівників з закликом продовжувати роботу, оскільки ситуація є стабільною. Про це повідомили на Facebook сторінці аеропорту "Бориспіль", передає портал "Коментарі".

"Тимчасові виклики стимулюють нас працювати ще більш віддано, тому що мова йде не тільки про імідж нашої країни у світі - мова йде саме про людей. Ми з вами і є Україна! Зберігаємо спокій, підтримуємо один одного, спокійно працюємо і дивимось у майбутнє!" - зазначили у зверненні.
Нагадаємо, напередодні керівництво аеропорту зазначало, що практично всі рейси відбуваються за розкладом і без змін у графіках польотів. Однак, леякі авіакомпанії таки скасували або перенесли вильоти з столиці. Так, компанія KLM відмінила всі свої рейси з 13.02 по 17.02.2022. FLY-DUBAI - змінила графіки з 14.02 по 28.02.2022: прибуття в 17:25, замість 22:35; відправлення у 18:25, замість 23:25. QATAR AIRWAYS XQR 295 и 296 — виконуються. QATAR AIRWAYS XQR 297 и 298 — відмінила рейс 14.02.2022., тому що буде виконувати рейс на більшому повітряному судні за розкладом. AIR ASTANA змінила розклад рейсу XKC 201 202, слідкуйте за розкладом на офіційному табло сайту аеропорту.
Додамо, що ЗМІ повідомляють про те, що на вимогу лізингодавців компанія МАУ виводить частину своїх літаків з України для їхнього зберігання в аеропортах Європи. Це стосується 23 літаків у трьох авіакомпаніях України — МАУ, SkyUp та Bees Airline.
Раніше "Коментарі" писали про те, що Кабмін забезпечить безпеку перельотів у повітряному просторі України. На тлі скасування низкою компаній польотів в Україну Кабмін виділяє 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України.

Читайте також: У СБУ зробили офіційну заяву щодо ситуації в країні