У ЦНАП розповіли про нову послугу: що важливо знати військовозобов'язаним після 18 травня

Адміністраторів ЦНАП все ж таки підключають до системи обліку призовників

Наразі відбувається процес підключення адміністраторів Центрів надання адмінпослуг до системи. Ця послуга нова та не специфічна для ЦНАП. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі каналу "КИЇВ24" розповіла директор департаменту ЦНАП КМДА Наталія Шамрай.

"Ми не розуміємо поки що, яку кількість осіб можемо очікувати щодо внесення даних військовозобов'язаних. Але своєчасно реагуватимемо, щоб справлятися з такими чергами", - зазначила директор.

Водночас Наталія Шамрай зазначила, що зараз уже відбувається підключення адміністраторів до системи та працівники оперативно будуть вносити дані.

"Військовообов'язаний у ЦНАП повинен мати при собі документ, що засвідчує особу, перевірятимемо, чи це людина. Будемо вносити дані, передбачені системою. Зараз відбувається процес підключення адміністраторів ЦНАП до системи", - додала вона.

Зазначимо, раніше, незважаючи на те, що оновлений закон про мобілізацію ось-ось набув чинності, представники органів місцевого самоврядування скаржилися, що досі ЦНАП не мають навіть технічної можливості брати участь у процесі внесення даних військовозобов'язаних і тим самим доведеться звертатися безпосередньо до ТЦК.

Читайте також на порталі "Коментарі" - з 18 травня, коли набуде чинності новий закон про мобілізацію , керівники підприємств нестимуть відповідальність за неявку своїх військовозобов'язаних працівників до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Таку заяву в ефірі телеканалу "Київ24" зробив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.