Головна Новини Суспільство події У Чорне море зайде американський есмінець
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорне море зайде американський есмінець

Есмінець USS Porter вже відвідував Чорне море в квітні 2020 року

17 червня 2020, 10:57 comments1261
Поділіться публікацією:

Ескадрений міноносець Шостого флоту США USS Porter класу "Арли Берк", який перебував у Середземному морі, попрямував у Чорне море. Метою його пересувань стане забезпечення безпеки та участь у морських операціях і маневрах спільно з партнерами по НАТО. Спільні морські операції будуть проходити за участі Грузії, Туреччини, Румунії, Болгарії та України.

У Чорне море зайде американський есмінець

"Присутність USS Porter у Чорному морі має вирішальне значення для створення безпечного морського середовища та забезпечення свободи судноплавства. USS Porter і його команда з нетерпінням очікують спільної роботи у Чорному морі разом з нашими союзниками і партнерами задля підтримки взаємних морських інтересів у регіоні", — сказав командир корабля Крейг Трент.

Орієнтовна дата прибуття есмінця — 17 червня. Зазначимо, що це вже третій захід кораблів США в чорноморську акваторію. А есмінець USS Porter вже бував там у квітні поточного року, отож для нього це вже друге відвідування Чорного моря.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Польщі відбулись масштабні військові навчання Defender Europe 20, які довелося відкласти через коронавірус. До навчань, які проходять на Дравському полігоні, привернуть 2 тисячі польських військовослужбовців, все ж будуть брати участь 6 тис. осіб. Серед техніки — сто танків, 230 бойових машин і авіація. Сумарно в маневрах буде задіяно близько 2 тис. одиниць техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини