У червні експорт вакцини AstraZeneca буде відновлений

Водночас компанія є ключовим постачальником вакцини для ініціативи COVAX

У червні експорт вакцини AstraZeneca буде відновлений. Це відбудеться в тому випадку, якщо епідеміологічна ситуація в Індії покращиться.

Про це повідомив виконавчий директор Інституту сироватки Адар Пунавалла.

"Ми будемо змушені продовжувати поставки в Індію і більш нікуди. Тому що ми повинні захистити свій народ. Компанія вибрала Індію в якості свого пріоритету на два місяці" - йдеться в повідомленні

Пунавалла також повідомив, що більшість лідерів країн, де очікується вакцина, ставитися до дій індійської сторони з розумінням, тому що на тлі пандемії їм доводиться стикатися з аналогічними вимогами внутрішньої політики.

"Націоналізм живе до відомого ступеня всюди", - сказав Пунавалла.

На цей момент не повідомляється, які країни будуть першими в експортній черзі.

Нагадаємо, Німецький регулятор вакцин заявив, що в країні зафіксували 31 випадок наявності згустків крові в мозку після вакцинації препаратом AstraZeneca. У дев'яти випадках люди померли. Інститут Пола Ерліха (PEI) заявив, що зараз зареєстровано 31 випадок утворення тромбів в мозкових венах, що більш відоме як тромбоз синусних вен. У 19 випадках спостерігався дефіцит тромбоцитів або тромбоцитопенія. У дев'яти випадках люди померли. Всі повідомлення стосувалися жінок у віці від 20 до 63 років, двом чоловікам було 36 і 57 років. Нагадаємо, що міністерство охорони здоров'я Канади розмістило на етикетках вакцин від коронавірусу AstraZeneca і Covishield попередження про те, що після ін'єкцій ними можливі випадки тромбозу. Повідомляється, що додатково до препарату випущено посібник для медичних працівників і тих, хто вакцинується, в якому розказано, як правильно спостерігати за потенційно можливими симптомами після щеплення вакциною AstraZeneca.