У британській розвідці знають, чому Путін відкинув рішення штурму "Азовсталі"

Повноцінний штурм заводу російськими військами очікувано призвів би до великих втрат серед росіян, ще більше знижуючи їхню боєздатність.

Своєю публічною відмовою від штурму промзони "Азовсталі" президент Росії Володимир Путін дав зрозуміти, що він вважає продовження штурму Маріуполя недоцільним, оскільки це призведе до величезних втрат для російської армії. У Кремлі вважають, що зараз додаткові сили потрібні за іншими напрямками. Така інформація є у британській розвідці. Як повідомляє портал "Коментарі", звіт опублікований Міністерством оборони Британії.

У звіті йдеться, що рішення Кремля про те, щоб заблокувати "Азовсталь" – це рішення про те, щоб не витрачати основні сили на штурм позицій українських захисників, що призвело б до величезних втрат серед російського війська ще більше знижуючи його боєздатність. Виходячи з того, що російські війська продовжують просуватися в районі Червоного Лимана, Бугаївки, Барвінкового, Лимана та Попасної у Кремлі вирішили саме у цих напрямках направити допомогу.

При цьому в британській розвідці впевнені, що росіяни досі не знають, як закрити всі прогалини, які з'явилися після перших етапів війни. Тоді вони зазнали величезних втрат. Щоб підтримати виснажені війська, Росія почала відправляти на ремонт військову техніку в Росію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Пентагоні повідомили, що за кількістю танків Україна вже перевершує Росію на фронті. Велику роль відіграла допомога європейських союзників. Саме від них Україна отримала більшість танків, які наразі перебувають на фронті.

Видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін наказав скасувати штурм "Азовсталі" – вибрав інший варіант.