У Байдена натякнули, що зустріч із Сі Цзіньпіном допоможе уникнути великого конфлікту

У Білому домі заявили, що Байден та Сі Цзіньпін обговорять питання конкуренції та військової співпраці

Президент США Джо Байден та голова КНР Сі Цзіньпін під час особистої зустрічі на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва порушать питання відновлення військової співпраці, а також управління конкуренцією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє "Reuters".

У Білому домі не приховують, що покладають великі сподівання на майбутні переговори, адже важливо опрацювати всі механізми щодо відновлення відкритих ліній зв'язку, а також вирішити низку проблемних питань щодо управління конкуренцією. Важливо згладити всі спірні та неприємні менти, які можуть спровокувати великий конфлікт.

При цьому у Вашингтоні сподіваються, що зустріч принесе конкретні результати, першим із яких стане відновлення військових зв'язків із КНР.

"Побачимо, що відбудеться в Сан-Франциско, і після зустрічі президент зможе відзвітувати, чи дійсно ми досягли прогресу у відновленні зв'язків між військовими", - підсумував Салліван.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у період, коли до США готується зустріч американського та китайського лідерів, під час якої Вашингтон сподівається поновити військову співпрацю з Пекіном, до Штатів прибула українська делегація. Як повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, який входить до її складу, будуть зустрічі в Білому Домі, Конгресі, аналітичних центрах, з представниками громадських організацій. Йтиметься про формулу світу Зеленського, зміцнення оборони України, всебічне поглиблення співпраці. Які очікування від цього українського візиту, а також від запланованої на 15 листопада зустрічі президента США Джо Байдена з лідером Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіном? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.