Туреччина змінила назву: ООН вже затвердила перейменування

Відтепер, замість бренду Made in Turkey, експортна продукція поставлятиметься під єдиним брендом Made in Türkiye.

Як повідомляє портал "Коментарі", Організація Об'єднаних Націй після заяви керівництва Туреччини змінила назву з Republic of Turkey на Republic of Türkiye у всіх офіційних документах, розповів офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррик.

"Republic of Turkey (Турецька Республіка) була перейменована в Republic of Türkiye", - сказав Дюжаррік.

Короткий варіант назви країни тепер також писатиметься по-турецьки як Türkiye, а не Turkey, пояснив він.

За словами глави турецького МЗС Мевлюта Чавушоглу, зміна назви Туреччини в офіційних документах ООН спрямована на "підвищення престижу країни на міжнародній арені".

У лютому 2022 року Королівська вчена рада Таїланду оголосила про зміну офіційної іноземної назви столиці країни. Повідомлялося, що Бангкок буде перейменовано на Крунг-Тхеп-Маха-Накхон.

А агентство "Анадолу" повідомляє, що рішення про зміну бренду країни є черговим комплексним кроком, що відображає багату культуру і спадщину країни, покликаним підтвердити сумлінність вітчизняного виробника як надійного постачальника якісної продукції.

Відтепер замість бренду Made in Turkey експортна продукція поставлятиметься під єдиним брендом Made in Türkiye. У всіх офіційних документах країни, у будь-яких листуваннях з іноземними державами та організаціями, замість слів Turkey, Turkei, Turquie, буде використовуватись єдиний термін Türkiye.

Читайте на порталі "Коментарі" - не лише американські HIMARS: стало відомо, яку смертоносну зброю передасть Україні Лондон.

Також видання "Коментарі" повідомляло - повне ембарго тепер реальність: у світі нарешті знайшли заміну російської нафти. Нова країна-постачальник назвала свою умову.