Тупицький скаржився, що його залишили без охорони до вступу в силу указу Зеленського

Олександр Тупицький намір поскаржитися до Верховного суду

Олександр Тупицький скаржиться, що залишився без охорони. Як повідомив Тупицький в інтерв'ю Liga.net, охоронців скоротили, навіть не чекаючи публікації президентського указу. При цьому в законі чітко зазначено, що ще рік після звільнення суддя КСУ повинен знаходитися під охороною.

Тупицький намір поскаржитися до Верховного суду і впевнений, що колеги-судді стануть на його бік. Крім того, Тупицький продовжує вважати себе суддею Конституційного суду, а рішення Зеленського називає протиправним і незаконним.

За словами Тупицького, звільняти його повинен був не Зеленський, а Конституційний суд і не через "указ про скасування указу", а рішенням спеціального пленарного засідання. Таке засідання вже скликано і відбудеться 12 квітня.

Нагадаємо, Олександр Тупицький і ще двоє суддів КСУ відмовляються звільняти приміщення, що орендується в державному санаторії в Конча-Заспі, хоча з ними розірвали договори з-за боргів за комунальні послуги, псування державного майна і самовільного захоплення землі.

Главу КСУ Тупицького не можуть виселити з котеджу в Кончі-Заспі. Хоча з ним розірвали договори про оренду, речі суддя і ще двоє його колег не вивозять. Вдалося тільки отримати з глави Конституційного суду борг за комунальні, який становив майже 80 тисяч гривень. Сума заборгованості Тупицького склала трохи менш як 80 тис. гривень, при тому, що зарплата в рік - майже 5 млн грн. Парк відпочинку розірвав договір оренди з ТУПИЦЬКИЙ, але будинок суддя не звільняє.

Як раніше стало відомо, голова Кoнcтитуційного cуду України Олександр Тупицький прoграв справу проти Упрaвління державної охорони, чиї співробітники не допускали голову КСУ до робочого місця.