Транспортний локдаун: як припинення руху транспорту вплинуло на ціни таксі

Деякі служби таксі в столиці несподівано підняли вартість на свої послуги

Відсьогодні столиця України переходить до "червоної" зони карантину. Одним з обмежень є припинення руху громадського транспорту. Пересуватися автобусами, трамваями чи маршрутками можна буде лише тим, хто має спеціальні перепустки.

Тому жителі Києва, які не мають власного авто, змушені викликати таксі, щоб дібратися на роботу чи в інше необхідне місце.

Проте, як повідомляється в ефірі "Фактів", деякі служби таксі несподівано підняли вартість на свої послуги. Тарифи зросли майже втричі. Якщо раніше від проспекту Відрадний до станції метро "Університет" можна було доїхати за 75-90 гривень, то нині ціни становлять 190-210 гривень.

Якщо вам потрібно дібратися з лівого берега на правий, вартість поїздки складе від 280 до 380 гривень. Якщо ж необхідно поїхати на велику відстань - доведеться витратити близько 600 гривень.

Раніше заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський розповів, що дію карантину в Києві можуть продовжити й після 16 квітня, якщо ситуація з поширенням коронавірусного захворювання не покращиться. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Українська влада надаватиме матеріальну підтримку фізичним особам-підприємцям і найманим працівникам, які зазнали збитків і постраждали від карантинних обмежень в деяких областях України. Як можна отримати таку виплату? Інструкцію дивіться тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, чи курсуватимуть потяги в областях із найжорсткішими обмеженнями. Чи зможуть українці з "червоних" зон потрапити до інших регіонів? Відповіді на ці питання читайте в нашому матеріалі.