Головна Новини Суспільство події Топ регіонів України за кількістю куплених електромобілів у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ регіонів України за кількістю куплених електромобілів у 2024 році

Україна реєструє рекордні 11,9 тис. нових електромобілів у першому кварталі 2024 року

18 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

За перші три місяці 2024 року значно зросла кількість реєстрацій електромобілів в Україні, досягнувши позначки в 11,9 тисяч нових одиниць. Це в 2,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на статистику "УкрАвтопрому".

Топ регіонів України за кількістю куплених електромобілів у 2024 році

Топ регіонів України за кількістю куплених електромобілів у 2024 році

Найбільшу активність у реєстрації електромобілів продемонстрували Київ, Львівська та Дніпропетровська області. Наприклад, столиця зареєструвала 1624 електромобілі, з яких 61% становили вживані авто. У Львівській області було зареєстровано 1612 електромобілів, 86% з яких припало на вживані моделі, що вказує на високу популярність імпортованих електроавто.

Також, серед нових електромобілів найпопулярнішою моделлю став Volkswagen ID.4, що підкреслює зміну споживацьких вподобань на користь більш екологічних варіантів. Серед вживаних електромобілів, що були імпортовані, найбільшу популярність набули моделі TESLA Model 3 та Nissan Leaf, які стали лідерами в окремих регіонах.

Білий колір став найпопулярнішим серед власників нових автомобілів, які придбали автівки в першому кварталі 2024 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на статистику "УкрАвтопрому".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які марки автомобілів стали найпопулярнішими в Україні від початку 2024 року. Виявилось, що Renault Duster став найпопулярнішою моделлю в Києві, тоді як у Львівській, Дніпропетровській та Київській областях лідером продажів став електромобіль Volkswagen ID.4. Також "Коментарі" писав про те, як купити автомобіль та на що слід звернути увагу при оформленні документів на новий транспортний засіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини