Тисяча за вакцинацію: українці витратили вже 638 мільйонів гривень

Отримати виплати на сьогодні виявили бажання 6,1 млн українців

Лише за три тижнів, як в Україні стартували виплати за програмою єПідтримка, українці вже витратили 638 мільйонів гривень. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають "Коментарі".

"Наша команда розробила технічну частину реалізації ініціативи президента. Для того, щоб ви могли в кілька кліків отримати 1000 грн і витратити її на книги, кіно, театр абощо. Всього за три тижні відкрито у банках 7,3 мільйони карток, подано 6,1 млн заявок і витрачено 638 млн гривень," - написав у своєму Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Нагадаємо, відповідно до умов програми єПідтримка, кожен українець, хто пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу, може отримати одну тисячу гривень і витратити її на придбання книг, квитків на концерти, у театр, кіно, музеї, виставки, або ж на подорожі Україною залізничним або авіатранспортом.

Також Михайло Федоров додав, що на сьогодні у застосунку "Дія" вже нараховується 13 млн українців. Нині додаток, окрім послуги єПідтримка, надає 9 послуг та оцифрував 15 видів документів. Тут доступні 72 державні послуги.

"Ми впевнено рухаємось за планом. Дія об'єднала круту команду професіоналів заради однієї мети — створити найзручнішу державу у світі з точки зору отримання послуг," - написав Федоров.

Нагадаємо, нині у Мінцифрі обіцяють запустити систему Дія.City, яка стане віртуальною вільною економічною зоною зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом.

Читайте також: "Кинули сотні людей": навколо мережі "Книгарня Є" спалахнув скандал