Тепер уже офіційно: названо країну, яка прийме Євробачення замість України

Євробачення-2023 пройде у Великій Британії замість України

Після низки дискусій Європейський союз мовлення (EBU) прийняв рішення не змінювати своє рішення про перенесення Євробачення-2023 з України в іншу країну. Пісенний конкурс пройде у Великій Британії, яка на Євробаченні цього року посіла друге місце. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомили на офіційній сторінці Євробачення.

При цьому організатори конкурсу уточнили, що, незважаючи на те, що територіально Євробачення пройде не в Україні, Сполучене Королівство проводитиме захід від імені цьогорічного переможця, української телекомпанії UA Суспільне. Така постановка питання навряд чи втішить мільйони українців, які раділи перемозі KALUSH Orchestra багато в чому через те, що грандіозна за величиною музична подія вдасться провести в Україні, тим самим привернути ще більше уваги всього світу саме до України, до боротьби українців. за незалежність.

Європейський союз мовлення змушений був заздалегідь повідомити про перенесення конкурсу в інший бік через небезпечну ситуацію в Україні. Європейці не вірять, що ситуація покращиться і навесні 2023 року в Україні буде безпечно проводити такі заходи.

В EBU також повідомили, що цього тижня стартує конкурс міста, що приймає. Серед головних претендентів на проведення конкурсу: Абердін, Белфаст, Бірмінгем, Брайтон, Брістоль, Кардіфф, Едінбург, Глазго, Манчестер, Лідс, Ліверпуль, Лондон, Ньюкасл, Ноттінгем, Шеффілд, Суїндон та Вулвергемптон.

Варто також зазначити, що Україна автоматично потрапить до Гранд-фіналу разом із "великою п'ятіркою" (до якої входить Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія).

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому визволення Херсонщини виб'є один із базових козирів РФ – коли розпочнеться активна фаза.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пішов 6 місяць повномасштабної війни: чи є шанс на її закінчення до кінця року – чого чекати на фронті.