Суд виправдав власницю ресторанного бізнесу, яка збила підлітка на пішохідному переході

Після аварії хлопчик перебував два місяці в комі, а на Різдво помер

25 листопада, Октябрський суд міста Полтава виправдав рестораторку Наталію Саєнко, яка у 2018 році збила на пішохідному переході підлітка.

15-річний Артем Левченко їхав на велосипеді, коли в нього в'їхав позашляховик Mercedes-Benz. Сама жінка заявила, що можливості уникнути зіткнення не було. Після аварії підліток провів два місяці в комі та помер на Різдво, так і не прийшовши до свідомості.

Суддя Полтавського суду порахував, що Наталя Саєнко не винна в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, бо велосипедист порушив правила дорожнього руху - він повинен був переходити дорогу, перевозячи велосипед в руках. Арешт майна рестораторки і водійського посвідчення судом також скасований. Також відомо, що під час оголошення вироку, виправдана Саєнко плакала.

Сторона потерпілого назвала рішення суду "прецедентним" і збирається оскаржити його разом зі стороною обвинувачення.

Нагадаємо, що 6 листопада 2018 року, власниця кількох популярних в Полтаві ресторанів Наталія Саєнко збила 15-річного Артема Левченко, який виїхав на велосипеді на пішохідний перехід. Поки медичні працівники надавали допомогу потерпілому хлопчикові, жінка разом зі своїм чоловіком видаляли відео, записані відеореєстратором, а також намагалися скручувати номерні знаки.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в Харкові сталася смертельна ДТП з обезголовленням.