Стеження за водіями: яку суму штрафів стягнули з лихачів за місяць

Стало відомо, які результати показав перший місяць роботи автоматичної фіксації порушників швидкісного режиму на дорогах

За перший місяць дії системи автофіксації порушень правил дорожнього руху кількість "лихачів" зменшилася вчетверо, інформує у Facebook директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко. Тоді як за перші дні роботи системи автофіксації на дорогах Києва водії стали порушувати швидкісний режим на 40% рідше, а антирекордсмени сягали швидкості понад 200 км на годину замість допустимих 50.

Так, раніше порушень налічували 57 880, а в червні стало – 13325. Усього поліцейські винесли близько 400 тисяч постанов, а загальна сума, яку сплатили порушники, сягає 31 млн грн.

"Але головне не штрафи, а профілактика порушень. Сьогодні 1 липня водії вже скидають швидкість вчетверо частіше ніж 1 червня. А значить є шанс наприкінці року зменшити кількість загиблих на автошляхах, яких минулоріч було 3454", - йдеться у повідомленні.

Як пояснив Шевченко, чи вплине така практика на загальний рівень аварійності на дорогах стане відомо через 2-3 роки, хоча перші результати сподіваються отримати через півроку. Крім того, в МВС розпочали у пілотному режимі тестувати фіксацію інших порушень, зокрема, рух у колії громадського транспорту. Поки що за це порушення штрафів не надсилатимуть – мають спочатку пересвідчитися в точності фіксації.

Нагадаємо, у Києві оригінально боряться з "героями парковки".