Стефанія і Артур-Байрактар: які імена батьки зараз дають дітям

У Мін'юсті розповіли, як імена дають новонародженим дітям

Молоді українці щораз частіше вибирають для своїх крихітних донечок ім’я Стефанія, адже це можна пояснити популярним однойменним хітом тріумфаторів Євробачення 2022, української групи Kalush Orchestra, яка повернулась з перемогою додому. Ще малих українців називають в честь озброєння, що сприяє українським захисникам активно знищувати військову техніку окупантів рф.

Про це інформують представники міністерства юстиції України в соціальних мережах.

Тут оприлюднили, які імена тепер популярні серед молодих українців, ними вони називають новонароджених, також розповіли про дещо незвичний вибір молодих мам та татусів.

Разом з тим, представники Мін'юсту стверджують, що статистика останніх років говорить про те, що чимало батьків, вибираючи імена своїм малюкам, схиляються на вибір традиційних імен.

Важливо, що в першому півріччі цього року були зареєстровані народження 104 905 українських немовлят.

Найпопулярніші жіночі імена серед дівчаток за лютий-липень:

Анна, Софія, Марія, Вікторія, Анастасія, Соломія, Олександра, Поліна... і ще - Стефанія, про яку говорилося вище.

Які імена вибирали новонародженим хлопчикам в лютому-липні:

Артем, Олександр, Максим, Богдан, Марк, Дмитро, Михайло.

Незвичні імена, якими називають українці новонароджених

"Але не всі новоспечені батьки віддають перевагу простоті та лаконічності. Багато хто хоче виділитися і дати дитині ім'я "не як у всіх",- пояснюють представники Мін'юсту.

Разом з тим, в часи війни з'явилися часто вживані нові слова у медіапросторі. Це назви нових видів зброї, за допомогою якої наші бійці завдають поразок рашистам. Ними й нарікають молоді мами діточок.

Незвичайні жіночі імена:

Аделіна-Джавеліна, Джавеліна, Квітослава, Дзвенислава, Червонка, Йордана, Євангеліна, Чіамада-Аделіна, Фрея, Жасмін, Хозяйка, Аріель, Зореслава, Міссі.

Серед чоловічих:

Артур-Байрактар, Ян-Джавелін, Миролюб, Варфоломій, Князь, Северус, Зореслав, Моісей, Лорд, Марілуіз, Миродар, Добромир, Граф

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як подати заявку на міжнародну допомогу через сервіс “єДопомога”.