Старт вступної кампанії 2024 в Україні: терміни і вимоги

До уваги абітурієнтів: ключові дати вступної кампанії 2024 року в Україні

Найближчим часом українські абітурієнти стануть перед важливим вибором – вступною кампанією 2024 року, яка пропонує зміни та нововведення в умовах подачі документів та прийому.

За офіційною інформацією, заступника міністра освіти і науки України Андрія Вітренка, подача документів абітурієнтами розпочнеться 19 липня і триватиме до кінця місяця – 31 липня. Зазначається, що для тих, хто вступає на творчі спеціальності, процедура розпочнеться дещо раніше – з 3 липня. Ці дати є ключовими для всіх, хто планує почати свій навчальний шлях у вищих навчальних закладах країни.

Впродовж вступної кампанії, яка офіційно закінчується 31 жовтня 2024 року, абітурієнти будуть використовувати е-кабінет – основний інструмент прийому документів, що також дозволяє стежити за статусом своєї заявки. Електронний кабінет стає ще більш значущим у зв’язку із необхідністю надання повної інформації про особисті досягнення і результати національного мультипредметного тестування, що уже триває та завершиться 25 червня.

Важливою деталлю є те, що абітурієнти, які успішно пройшли всі вимоги і отримали місце на бюджет, мають подати оригінали документів не пізніше 8 серпня. Рейтингові списки абітурієнтів будуть оприлюднені не пізніше 5 серпня, що дозволить вступникам визначити своє місце серед претендентів на навчання.

Нагадаємо, що у 2024 році одинадцять українських університетів успішно увійшли до рейтингу QS World University Rankings, що оцінює 1500 навчальних закладів зі 104 країн світу. Цей список розкриває ключові тенденції освіти та визначає лідерів вищої освіти на глобальному рівні.