Стало відомо, з якою країною ЄС із завтрашнього дня можливі проблеми при перетині кордону

При перетині пункту пропуску "Косіно" можливі затримки

Громадяни, які планують закордонні поїздки до Угорщини через пункт пропуску "Косіно", попереджають про можливі затримки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Прикордонної служби України.

З 21 по 26 серпня на цьому пункті пропуску проводитимуться роботи із заміни модульних конструкцій.

"З 21 по 26 серпня у пункті пропуску "Косіно" буде проведено комплекс робіт із заміни модульних конструкцій, у зв'язку з чим можливе уповільнення ритмічності його роботи", - йдеться у повідомленні.

Водіїв та пасажирів просять врахувати цю інформацію при плануванні своїх подорожей та заздалегідь передбачити можливі затримки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Європейська комісія встановила для Угорщини дедлайн до 19 серпня пояснити, чому Будапешт вирішив спростити в'їзд на свою територію громадянам Росії та Білорусії. Проте в Угорщині відповіли лише зухвалою заявою.

Європейська комісарка із внутрішніх справ Ілва Йоганссон направила до Угорщини прохання, в якому вимагає пояснити зміни імміграційної політики країни. У своїй заяві Йоганссон зазначила, що видача довгострокових віз визначається внутрішньою політикою країн ЄС, проте дії Угорщини можуть становити загрозу безпеці Європейського союзу, зокрема стати механізмом обходу санкцій для громадян Росії та Білорусі. Єврокомісарка закликала Угорщину відповісти на це повідомлення не пізніше 19 серпня.

Як вказує видання Euractiv з посиланням на представника Європейської комісії, відповідь від Будапешта так і не була отримана. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що дії Будапешта не становлять небезпеки для ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що допоможе ЗСУ просуватися далі у Курській області: чому РФ не може зупинити наших військових.