Стало відомо, як США покарають владу Грузії через антизахідний розворот

США оголосили санкції проти представників влади Грузії

Сполучені Штати запровадили візові санкції проти представників партії влади в Грузії "Грузинська мрія" та членів їхніх сімей, відповідальних за антизахідну риторику та насильницький розгін протестів проти закону про "іноагенти". Як повідомляє портал "Коментарі", про це оголосив на брифінгу представник Державного департаменту США Метью Міллер.

Представник Держдепу нагадав, що у зв'язку з останніми діями грузинської влади держсекретар США Ентоні Блінкен доручив переглянути двосторонні відносини Вашингтона та Тбілісі і в рамках цього перегляду запровадив нову політику візових обмежень.

"Сьогодні, відповідно до цієї політики, ми робимо кроки для накладання візових обмежень на десятки громадян Грузії", – анонсував представник Держдепу.

За його словами, під санкції потрапили члени партії "Грузинська мрія", депутати парламенту, правоохоронці, а також приватні особи та члени сімей підсанкційних осіб, причетні до підриву демократії в Грузії, нападів на протестувальників та "свідомого поширення дезінформації за вказівкою грузинської влади".

"Ми і далі сподіваємося, що керівництво Грузії переосмислить свої кроки і вживе заходів відповідно до довготривалих євроатлантичних прагнень свого народу. Але якщо цього не станеться, США готові вжити додаткових заходів", - підсумував Міллер.

Зазначимо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен публічно попереджав владу Грузії, натякаючи на те, що США готові запровадити нову політику щодо запровадження візових обмежень щодо Грузії через закон про іноагентів.

"Я починаю всеосяжний перегляд двосторонньої співпраці між Сполученими Штатами та Грузією", - зазначив Ентоні Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи вдасться здолати проросійські сили в Грузії: про що свідчить те, що відбувається.