Стало відомо, навіщо насправді окупанти влаштували пожежу на ЗАЕС

Росіяни влаштували провокацію на ЗАЕС, щоб змусити панікувати як українців, так і весь світ

Повний провал російських військ із оборони в Курській області, змусив командування окупаційних військ влаштувати настільки дешевий фарс із Запорізькою АЕС, що навіть "сліпоглухе" МАГАТЕ не повірить версії окупантів, але їм і не потрібно, щоб вірили, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

На його думку, росіяни, які перебувають у паніці через Курську операцію, хочуть змусити панікувати українців і весь світ.

"Густий дим над АЕС інтуїтивно пробуджує внутрішній страх і до офіційних пояснень того, що відбувається, цей страх пульсує і генерує своє бачення того, що відбувається, свою інформаційну картину. І на цьому ворог може грати в інформаційному просторі", – каже військовий експерт.

Крім того, на його думку, росіяни намагаються шантажувати весь світ демонстрацією того, наскільки вони непередбачувані та нібито можуть підірвати АЕС, якщо щось піде не за їхнім планом.

"Але це такий самий блеф і фарс, як і пожежа на станції. Хоча незаперечним залишається факт, що перебування окупантів на цьому об'єкті є проблемою міжнародного рівня. Ось тільки міжнародне співтовариство, зокрема, МАГАТЕ, поки що проти Росії не застосувало і половини тих важелів, які б значно обмежили її можливості в галузі атомної енергетики", - підкреслив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Глава держави Володимир Зеленський зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.